• dorpswinkel
  • keuken

Oude schoolplaten Vaderlandsche Geschiedenis

Streekmuseum Schoolplaat OpDeDam

Hugo Luijten heeft een aantal mooie schoolplaten aan het museum geschonken, waarvoor hartelijke dank!

Deze "Schoolplaten voor de Vaderlandsche Geschiedenis" werden vanaf 1911 voor het onderwijs vervaardigd. De schilder was Johan Isings (1884-1977)

In een tv en computerloos tijdperk waren deze mooie schoolplaten een uitgelezen medium om de jeugd kennis te laten maken met geschiedenis (of de wereld en volkeren)
De originele schoolplaten kunt u in het museum bewonderen.

Meer over deze schoolplaten en andere onderwijshistorie vindt u hier >

Streekmuseum Schoolplaat HofKarelDeGrote