Monumentendag zondag 9 september

Op zondag 9 september a.s. organiseert het Streekmuseum Elsloo in het kader van de jaarlijkse Monumentendag een OPEN DAG.
We zijn dan open van 11.00 uur tot 17.00 uur en de entree is gratis!

in europa

Het thema van Monumentendag 2018 is “In Europa”
Overal in het Streekmuseum komt dit thema terug met als hoogtepunt het dagboek van Conrad Vlecken, de koetsier van de adellijke familie de Geloes die in 1804, samen met de gravin, een reis onderneemt dwars door Europa: van Brussel via Elsloo over de Alpen naar Italië.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers in de onlangs geopende nieuwbouw genieten van de tentoonstelling ”Leven aan de Maas” met als thema’s de Maasvaart, de brikkebekker, de mijnwerker, de overstroming van Meers in 1925, de aanleg van het Julianakanaal en de Duitste inval in Elsloo en Stein in mei 1940.

De modeshowgroep van het museum ontvangt de gasten in kleding uit de periode 1890 – 1960 en natuurlijk zijn ook De Besjen uit Stein aanwezig in hun traditionele Maaslandse dracht.
Verder zijn het historisch winkeltje, het originele huisje van een bokkenrijder, de zolder met de tentoonstelling over de eerste bewoning van het Maasdal, de bandkeramiek en de tijdelijke tentoonstelling over religie publiekstrekkers.

Voor kinderen tot en met twaalf jaar is er een speurtocht door het museum waarbij de hoofdprijs een gratis museumbezoek met de hele klas van de winnaar op het spel staat.