Nieuwbouw Streekmuseum open !

Op zondag 1 juli 2018 is de nieuwbouw van het Streekmuseum Elsloo officieel geopend.

Na een gedegen voorbereiding en veelvuldig overleg met deskundigen is het gelukt de plannen van de werkgroep inrichting nieuwbouw, bestaande uit vrijwilligers van het museum, te realiseren.

Volgens het principe van "storytelling" wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van het leven langs de Maas en wordt de culturele erfenis van onze voorouders bewaard als verbindend element voor volgende generaties van beide Maasoevers.

Het publiek is vanaf dinsdag 3 juli op de gebruikelijke openingstijden van harte welkom in de nieuwbouw (tegen de oude entree prijs)

Tijdens het Monumentenweekend op 9 september is Open Dag, met gratis toegang, speurtocht door het museum voor kinderen en het historisch spektakel Aelse anno dertiger jaren.

Streekmuseum Elsloo nieuwbouw 2018