Nieuwbouw Streekmuseum open !

Streekmuseum Elsloo nieuwbouw 2018

Op zondag 1 juli 2018 is de nieuwbouw van het Streekmuseum Elsloo officieel geopend.

Streekmuseum HH41044

Jan Pijpers helpt wethouder Gina van Mulken een handje bij de opening

Na een gedegen voorbereiding en veelvuldig overleg met deskundigen is het gelukt de plannen van de werkgroep inrichting nieuwbouw, bestaande uit vrijwilligers van het museum, te realiseren.

Volgens het principe van "storytelling" wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van het leven langs de Maas en wordt de culturele erfenis van onze voorouders bewaard als verbindend element voor volgende generaties van beide Maasoevers.

Streekmuseum HH41068

Streekmuseum HH41063

Foto's: Henk Helwig, klik voor vergroting

Het publiek is vanaf dinsdag 3 juli op de gebruikelijke openingstijden van harte welkom in de nieuwbouw (tegen de oude entree prijs)

Tijdens het Monumentenweekend op 9 september is Open Dag, met gratis toegang, speurtocht door het museum voor kinderen en het historisch spektakel Aelse anno dertiger jaren.

Hieronder een reportage van Lokale Omroep Stein over de opening.