Kennis- en Informatiecentrum Historiehuis van de Maasvallei

In het Historiehuis van de Maasvallei (voorheen Streekmuseum Elsloo) komt een kennis- en informatiecentrum over de Nederlands-Belgische Maasvallei. Met een belevingskamer, bibliotheek, minibioscoop en visuele en digitale presentaties.

Bezoekers vinden hier informatie en inspiratie over de geschiedenis, cultuur en het landschap van de Maasvallei, de dorpen en de inwoners. Ook wordt het een ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers, studenten, recreanten en toeristen.

Het kennis- en informatiecentrum komt in een aparte en gratis toegankelijke ruimte van het Historiehuis van de Maasvallei.

Subsidies
LEADER Zuid-Limburg subsidieert bij het Historiehuis van de Maasvallei de inrichting van een kennis- en informatiecentrum over de Nederlands-Belgische Maasvallei. Daarnaast kan Historiehuis van de Maasvallei subsidies tegemoet zien van Nationaal Landschap Zuid-Limburg, Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Provincie Limburg, Gemeente Stein, VSB Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Het eerder dit jaar uitgegeven boek "De Maasvallei in een stroomversnelling" is een wezenlijk onderdeel van het Kennis- en Informatiecentrum, vandaar dat LEADER ook een financiële bijdrage aan het boek leverde.

Iets verderop in Elsloo subsidieerde LEADER Zuid-Limburg eerder nog een project: de opknapbeurt van Buitenplaats Kasteel Elsloo. Meer weten over deze projecten?

>> Ga naar leaderzuidlimburg.nl/Kennis- en Informatiecentrum Maasvallei

>> Ga naar leaderzuidlimburg.nl/Historische Buitenplaats Kasteel Elsloo

Het kennis- en Informatiecentrum werd mede mogelijk gemaakt door: