Stolperstein voor verzetsheld Henri Schepers

Foto boven: hier werd Henri Schepers geboren, bij de ronde boog, Op de Berg 6 in Elsloo

Woensdag 4 mei om 15.00 uur wordt voor zijn geboortehuis Op de Berg 6 in Elsloo, het huidige Streekmuseum, een Stolperstein gelegd voor de Elsloose verzetsheld Henri Schepers.
Henri werd in Elsloo geboren op 21 december 1914 en op 18 augustus 1944 in de val gelokt en vermoord in Meerssen.

Lees hier zijn verhaal >

De Stolperstein wordt gelegd door zijn neven Jo Schepers en Paul Wouters.
Naast toespraken door burgemeester Leurs-Mordang en streekhistoricus Guus Peters, zijn er ook enkele muzikale intermezzo's door familieleden.

Het is overigens de eerste en tot dusver enige Stolperstein in Elsloo.