• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek.Lisette van Mulken

Uniek naslagwerk 75 jaar bevrijding

‘Op het netvlies gebrand’

In 2019 en 2020 vieren we de 75-jarige bevrijding van de gemeente Stein.
Met deze viering realiseren de Stichting Erfgoed Stein en Stichting Streekmuseum Elsloo zich, dat er binnenkort geen ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog meer zullen zijn.

• Boek Slide 01
  • Boek Slide 02
  • Boek Slide 03
  • Boek Slide 04
  • Boek Slide 05
  • Boek Slide 06

Om deze ooggetuigen de kans te geven hun verhaal vast te leggen, zijn wij op zoek gegaan naar de herinneringen aan de oorlog in onze gemeente. Met als resultaat een uniek naslagwerk vol historische en nog nooit eerder gepubliceerde teksten en foto’s van de oorlogsjaren in Stein, Meers en Elsloo.

Het bijna 500 pagina’s tellende boek geeft een uniek beeld van de oorlogsjaren tussen 1939 en 1945 in betreffende dorpen tijdens de Duitse inval, de bezetting en de bevrijding. De persoonlijke verhalen beschrijven het leven tijdens de oorlogsjaren op indringende wijze.

Guus Peters:" Dit boek is uniek ! We waren totaal verrast dat er nog zoveel materiaal bestond. En dat zoveel is gebeurd waar we nooit van hadden gehoord. We wilden dit voor het nageslacht niet verloren laten gaan en openbaar maken. Het zijn de verhalen van de gewone mensen uit Stein, Elsloo en Meers in een ongewone periode. Vandaar ook de omvang van het boek.
Persoonlijke dagboeken, beschrijvingen van situaties, unieke foto's etc. Het zijn ook de verhalen die antwoord geven op de vragen die men de ouders of grootouders nog wilde stellen en de belevenissen waarover ze zwegen.

Nu al verzekerd zijn van een exemplaar ‘Op het netvlies gebrand’? Bestel dan nu via onderstaande knop!

button bestellen

De uitgave wordt in een beperkte oplage gedrukt. Bovendien krijgt u het boek bij voorinschrijving met korting!

Bij voorinschrijving betaalt u 39,50 euro in plaats van 49,50 euro. Verzending per post kost 6,75 euro extra. OP = OP

Het kon niet uitblijven, maar vanwege het Coronavirus gaat de presentatie op 3 april en de uitgifte op 4 april van het boek “Op het netvlies gebrand” tot nader order NIET door.
Inschrijvers krijgen te zijner tijd bericht wanneer zij het boek -naargelang hun aangegeven keuze- bij het museum in Stein of Elsloo kunnen afhalen.

U kunt ook een inschrijfformulier downloaden, invullen en bij een van beide musea bezorgen. Download inschrijvingsformulier >

Een gezamenlijke uitgave van Stichting Erfgoed Stein en Stichting Streekmuseum Elsloo.