• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek.Lisette van Mulken

Dia-presentatie over de bevrijding 75 jaar geleden

Foto: Streekmuseum Elsloo, Amerikaanse bevrijders op de Stationsstraat te Elsloo, waar nu cafe Oos Heim en de Dierenkliniek is gevestigd. Klik voor vergroting.

“Het wel en wee tijdens de crisis en bezetting gedurende de tweede wereldoorlog”

Een van de onderdelen van de viering van 75 bevrijding van Stein was het geven van een presentatie over de dorpen van Stein in de tweede wereldoorlog. De lezing werd diverse keren met grote belangstelling gegeven.

Echter een geplande laatste lezing kon wegens de coronacrisis niet doorgaan. Om de mensen die ze nog niet gezien hadden toch in de gelegenheid te stellen om de lezing te volgen, is deze lezing gegeven door Guus Peters van Streekmuseum Elsloo door Stein Lokaal zonder publiek opgenomen.
De complete lezing bestaat uit drie delen en is nu te bekijken op Stein Lokaal.

Deel 1 >

Deel 2 >