Streekmuseum per 1 juli weer open!

Vanaf donderdag 1 juli zijn we weer open op dinsdag - woensdag - donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Omdat we ons aan de coronamaatregelen moeten houden en reserveren daardoor verplicht is, kan het zijn dat u moet wachten voordat u het museum binnen kunt of nog erger dat alle tijdsloten al bezet zijn. U kunt dit voorkomen door vooraf te reserveren. RESERVEREN >

Het oude gedeelte (aan de rechterzijde) is niet toegankelijk omdat dit gedeeltelijk wordt heringericht als Informatie- en Kenniscentrum van de Maasvallei. U kunt alleen de nieuwbouw, de vintage keuken en de oude huisjes bezoeken. Daarom is de entreeprijs tot nader order gereduceerd tot 2 euro per persoon in plaats van 4 euro.

Hieronder de richtlijnen bij een bezoek aan ons museum:

1. Reserveren is verplicht. Kan aan de deur, maar als u vooraf reserveert bent u verzekerd van toegang met een rondleiding!
  2. Het dragen van een mondkapje is verplicht U dient dit zelf mee te nemen. Toch vergeten? Tegen betaling van 1 euro kunt u ook een mondkapje bij ons kopen.
  3. Registratie: wij zijn verplicht om bij binnenkomst te vragen uw naam en contactgegevens te registreren, ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Uw medewerking hieraan is op vrijwillige basis.
  4. Gezondheidscheck: bij binnenkomst moeten wij verplicht enkele gezondheidsvragen stellen: geen toegang bij verkoudheid of griepachtige klachten.
  5. Zoals altijd en overal: 1,5 meter afstand tot elkaar en tot onze gidsen.
  6. U dient verplicht de hygiënemaatregelen na te leven: handen ontsmetten bij binnenkomst en na toiletbezoek.
  7. Wij ontvangen alleen gezinnen of groepen van maximaal 4 personen. In de regel zijn 2 gidsen aanwezig, waardoor per tijdslot het maximaal aanwezige aantal bezoekers 8 bedraagt. VOL=VOL.
  8. Betaling entreeprijs bij voorkeur per pin. De entreeprijs bedraagt (tijdelijk) slechts 2 euro.
  9. Er is op de grond een route gemarkeerd; u dient deze altijd te volgen.
  10. Na elke rondleiding desinfecteren onze medewerkers deurklinken, toilet etc.