• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek. Lisette van Mulken

Tijd voor toen

Uit het L1 Tijd voor toen archief: Elsloo, de parel aan de Maas

Elsloo, de parel aan de Maas. Een oud schippersstadje met een verleden waarin het water vaak de hoofdrol speelde.
Overstromingen, een rivier die van richting veranderd waardoor een deel van het dorp aan de 'verkeerde kant' van het water kwam te liggen.

Het Julianakanaal slokte zelfs een stuk van het historische centrum op.
Toch bleef het oude Elsloo een uniek stadje, zoals beelden uit de jaren dertig, zestig en zeventig laten zien.

De toenmalige voorzitter van het Streekmuseum, wijlen Mr Harie Dobbelstein, wordt geinterviewd.

Klik hier voor de reportage >