nlenfrde
  • kruidenierswinkel
  • straatfestijn-elsloo1925
  • Streekmuseum
  • Besjen

Agenda Streekmuseum Elsloo

Klik hier voor de volledige agenda >

logo balk

  • Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek.Lisette van Mulken
  • Hier met een groep een rondleiding gehad. Zeer interessant en goede gids. John Akkermans
  • Geweldige trouwlocatie en zeer vriendelijk personeel dat echt voor je klaar staat ! Linda van de Kleut

Tijdens het eerste Historisch Festival Vrijheid Urmond, dat gehouden werd op 2 en 3 juni, vond er in het monumentale Schippershuis te Urmond een expositie plaats over de geschiedenis van dit pand en de Maasvaart.

Het is precies 400 jaar geleden dat dit Maaslandse pand in de huidige gedaante tot stand kwam. En om dat te vieren is met medewerking van het Streekmuseum Elsloo Elsloo een kleine expositie ingericht. Vele objecten, kaarten en afbeeldingen namen de meer dan 600 bezoekers mee naar het roemruchte verleden van deze havenplaats. Uiteraard was er ook aandacht voor de bewoners van dit statige huis.

Ondanks het minder goede weer op zondag toonde het hoge bezoekersaantal aan dat deze collectie van het streekmuseum bijzonder populair is. De geïnteresseerden waardeerden het zeer dat het museum ook buiten haar muren diverse activiteiten onderneemt om zo een grotere groep mensen kennis te laten maken met het rijke Maaslandse verleden.

Kortom een succesvolle opmerkelijke expositie van de Schippersbeurs in het Schippershuis te Urmond.

Historische Kalender

Zoek in Delpher

Bezoekersinfo

Openingstijden

Dinsdag t/m Donderdag 13.00 - 16.00
Zondag 14.00 - 17.00 uur

Op afspraak

Groepen en scholen

Locatie

Op de Berg 4 - 6
6181 GT Elsloo (L)

Contact

Email:
Telefoon: 046-4376052

Streekmuseum route