Open Monumentendag en VlaajeFjès op zondag 10 september

In het pittoreske decor van de oude kern van Elsloo vindt op zondag 10 september de 3de editie plaats van het tweejaarlijkse AelserVlaajeFjés. fb logo

Hele vlaaien, halve vlaaien, stukken vlaai...... Daar draait het om op de 3e editie van het Aelser Vlaaje Fjés. Het feest, georganiseerd door buurtvereniging ’t Dörp, vindt weer plaats in de sfeervolle oude kern van Elsloo.

Vind je het leuk om “live” te zien hoe echte Limburgse vlaaien gebakken worden? Krijg je trek in een vers stukje vlaai met een lekkere kop koffie of wil je vlaaien mee naar huis nemen? Houd je van gezelligheid en wil je met een potje bier of ander drankje relaxen op de buitenterrassen van de deelnemende horeca?
Wil je diverse muzikanten zien en horen optreden? Wil je slenteren langs kraampjes met veel amateurkunst en hebbedingetjes? Houd je van een historische omgeving?

In het kader van de nationale Open Monumentendag zijn deze dag ook het Streekmuseum, de St. Augustinuskerk, de Slakmolen en de tuin van het IVN open en allemaal met gratis entree.

Tourlegendes Elsloo

In het Streekmuseum is vanaf die dag een speciale tentoonstelling te zien over Wielerdorp Elsloo. Sjefke Janssen, Henk en Harie Steevens en (import Elslonaar) Jan Nolten hebben Elsloo onuitwisbaar op de wielerkaart gezet. Hier kunt u alvast een indruk krijgen >

LET OP! Tijdens de Open Monumentendag op 10 september is het Streekmuseum open tussen 11.00 uur en 18.00 uur en GRATIS te bezoeken!